Prilikom snimanja Bosnaplasta na Adija Kebu su nasrnuli Huso i Muamer Ćesir. Huso Ćesir je predsjednik Opštinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo. Prilikom napada Adi Kebo je zadobio lakše tjelesne povrede i oštećena mu je kamera.

Nakon oglašavanja Sindikata radnika RTV Zenica grupa radnika koja se javno pobunila protiv mobbinga, cenzure i pritisaka nije dobila platu.

Sanela Kapetanović godinama vodi bitku da se prestane sa dodjelom urednickih pozicija i unapređenja  prema ličnim afinitetima, simpatijama i političkoj bliskosti.

Tužilaštvo BiH je novinara Avdu Avdića pozvalo na saslušanje u svojstvu svjedoka, da otkrije svoj izvor za tekst „Konzul Ivan Bandić koordinirao akcijom: Hrvatski obavještajci vrbovali selefije da prenose oružje u mesdžide u BiH“

Nakon objave u medijima da će navodno biti izabrana za ambasadoricu BiH u Republici Čaškoj, Martini Mlinarević upuće su prijetnje smrću kao i članovima njene porodice.

Na referendumu za reizbor načelnika Opštine Teslić izbili nemiri između pristalica SNSD-a i SDS-a. U tučnjavi razbijena kamera BN televizije. U međuvremenu novi-stari načelnik Teslića Milan Miličević zabranio novinarima ATV-a da ulaze u zgradu Opštinske uprave i zaprijetio da više neće davati izjave za njihovu kuću jer nije zadovoljan njihovim izvještavanjem.

Od strane direktorice i menadzmenta JP TVSA vršena cenzura, mobbing, niz incidenata …

Na broj redakcije Euroblic-a NN osoba prijetila novinarki Milkici Milojević „da će joj sve pobiti..“

Marku Radoji upućene su prijetnje smrću putem pisma koje je adresirano iz Čikaga (USA) od osobe pod pseudonimom „vojvoda Triva“.