Nakon niza tekstova koje je objavila u vezi sa zločinima koje su počinili mudžahedini u Srednjoj Bosni u ratu 90-tih godina, na društvenim mrežama upućene su prijetnje novinarki Gloriji Lujanović.

Na protestima bivsim boraca Armije Republike BiH ispred federalnog parlamenta, grupa bivših boraca fizički nasrnula na reportera portala Klix.ba, Kemala Softića.

U inbox Facebook stranice portala Kvaka.ba od strane izvjesnog Seada Sakića počele su pristizati poruke koje sadrže psovke i uvrede upućene glavnom uredniku portala.

Na društvenim mrežama kao i u inbox mobitela stigle prijetnje smrću iz razloga što je urednik informativnog programa BHRT-a, Marko Radoja dao preporuku da voditelji vijesti ne nose srebrenički cvijet na reveru, koji je simbol sjećanja na genocid u Srebrenici.

Iz povjerljivih izvora bliskih policijskim krugovima novinarki Milanki Kovačević upućeno da se pripazi radi moguće odmazde  zbog tekstova objavljenih na portalu Direkt a koji su se bavili problemima u Policijske Uprave Trebinje.

Dvije maskirane osobe su ispred zgrade u kojoj živi sačekale novinara Kovačevića, nasrnule na njega palicama i nanijele mu teške tjelesne povrede.

Kovačević je napadnut neposredno nakon što je poslao svoje izvješataje sa građanskih protesta na Trgu Krajine u Banja Luci, gdje se svakodnevno okuplja grupa “Pravda za Davida” (grupe građana u borbi za razotrkivanjem istine o obustvu mladog studenta iz Banja Luke, Davida Dragičevića) te nakon niza verbalnih napada i političkih prtisaka na novinare BNTV od strane javnih zvaničnika ovog entiteta.

Tokom protesta demobiliziranih boraca Armije BiH ispred Parlamenta Federacije BiH jedna od sudionica protesta – Esma Turulja, metalnom šipkom napala reportera portala Klix nanijevši mu lakše tjelesne povrede, zatim se sukobila sa snimateljem Al Jazeere Balkans koji je pokušao zaštititi kolegu, te nastavila vrijeđati i verbalno napadati ostale novinarske ekipe koje su pratile sarajevske proteste.

21.08. pred ponoć u Konjicu, tokom povratka sa novinarskog zadatka iz Širokog Brijega, grupa od petnaestak  maskiranih mladića, odjevenih u crvene majice i sa povezima preko glave nasrnula je na kombi BHRT-a, kojom prilikom su nanijeli teže povrede vozaču i pričinili značajnu materijalnu štetu.

Novinari slovenačke POP TV Irena Joveva i Kanala A Miha Orešnik su privedeni u stanicu prijedorske policije dok su snimali istraživačku priču o Dijani Đuđić, državljanki BiH iz Prijedora, za koju se navodi kako je pozajmila 450.000 eura Janezu Janši, predsjedniku Socijaldemokratskog saveza Slovenije.