Policajci legitimisali novinarku Vanju Stokić i njenog kolegu iz e-Trafika zbog stajanja na javnoj površini blizu Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci. Policajci se pravdali da ih legitimišu jer su članovi grupe “Pravda za Davida”.

Novinara i aktivistu Huseina Oručevića napala je jedna osoba uzvikujući pogrdne riječi. Kada je novinar prišao i upitao ga da to sve ponovi u diktafon, nepoznata osoba je diktafon polila vodom i na taj način ga uništila.

Osoba pod pseudonimom Šarenac napisala je poruku na Twitteru: “Kad zagovna Dragana Bursaća ćemo prvog”.

Član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić napisao tekst u kojem vrijeđa, prijeti i širi govor mržnje prema bloggeru i novinaru Srđanu Puhalu.

Dok je fotografisala mesnicu “Husić” na koju je bačena eksplozivna naprava, novinarki Melihi Smajkić prišao je vlasnik mesnice i uz zavrtanje ruke prisilio je da fotografije izbriše.

Nakon objave teksta na portalu Source.ba novinarka Amila Alijagić dobila je niz uvredljivih prijetnji.

U inbox Facebook messengera osoba pod imenom Alen Tešić uputila je prijetnje novinaru “Dnevnog avaza” Nerminu Demiroviću.

Novinar Midhat Dedić je u centru Sanskog Mosta imao saobraćajnu nesreću. Federalni zastupnik i predsjednik SDA Sanski Most Asim Kamber je nesreću fotografisao. Nakon traženja informacije o tome zašto je fotografisan, Asim Kamber je povukao pištolj na novinara i fizički nasrnuo na njega.

Tokom snimanja deložacija dvije porodice iz okoline rudnika Kreka napadnut je kamerman RTV TK Ademir Mešanović, kojem je prilikom napada kamera oštećena i bačena u blato.