Za napad na novinara Sadikovića tri mjeseca zatvora

RSE

PODGORICA, 05.12.2018. – Sudija Ivan Adamović osudio je Rožajca Šemsa Pepića (52) na tri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinara Seada Sadikovića.

Sudija Adamović je u obrazloženju presude naveo da je krivično djelo dokazano izvedenim dokazima tokom sudskog postupka, piše Dan.

Pepić je tokom suđenja negirao djelo koje mu je optužnicom stavljeno na teret. Prema optužnici, Pepić je 25.12.2017. goding, oko 20.23, ugrozio život Seada Sadikovića. Nakon emitovanja emisije “Bez granica” na TV Vijesti, kad je prikazan muzej u vlasništvu Husnije Pepića, pozvao je telefonom Sadikovića i zaprijetio mu: “Vidjećeš ti kada ti ja natovarim čitavo pleme Pepića za ovo ismijavanje našeg plemena”.

Prema optužnici, on je 17.1.2018. godine opet prijetio Sadikoviću preko mobilnog telefona, tražeći od njega da se izvini čitavom plemenu.

Zbog napada na novinara Sadikovića, ranije su osuđena braća od stričeva Ilhan i Hilmija Pepić iz Rožaja. Sudija bjelopoljskog Osnovnog suda Dragan Mrdak osudio je Ilhana na sedam mjeseci zatvora, a Hilmiju na četiri mjeseca. Prema optužnici, oni su 1. aprila, oko 22.40, u Ulici Muniba Kučevića u Bijelom Polju, aktivirali bombu ispred ograde Sadikovićeve kuće.


Dan, Podgorica, 05/12/2018