Антоновски за „Макфакс“: Во просториите на МИА е извршена тешка кражба

dragan-antonovski-mia
makfax

СКОПЈЕ, 09.01.2018 – Директорот на Македонската информативна агенција (МИА), Драган Атоновски, за „Макфакс“ изјави дека синоќа на полноќ биле украдени компјутери и техничка опрема од просториите на Агенцијата и дека станува збор за тешка кражба.

„Ова се третира како тешка кражба. Одземени се компјутери, лаптопи и техничка опрема. Кражбата се случила по полноќ“, вели Антоновски.

Тој рече дека е направен увид и дека штетата допрва ќе се утврдува.


www.makfax.com.mk, Skopje, 09/01/2018