АКТИВНОСТИ

platforma

ДА СОПРАТ ЗАКАНИТЕ КОН ДРАГАН ЈАЊИЌ

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

ДА СОПРАТ ЗАКАНИТЕ КОН ДРАГАН ЈАЊИЌ
saopstenje

Осуда на последните закани кон медиумите и новинарите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Осуда на последните закани кон медиумите и новинарите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина
%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0

Осуда за незаконското притворање на новинари во Скопје

СКОПЈЕ, 03.11.2017 – Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста ...

Осуда за незаконското притворање на новинари во Скопје
platforma

Крај за неказнивоста: 380 напади врз новинари од 2014 година до денес

Регионалната Платформа за застапување на слободата на медиумите и новинарската безбедност, која претставува повеќе од 7,800 ...

Крај за неказнивоста: 380 напади врз новинари од 2014 година до денес
Zagreb, 28.09.2017 - Programsko vijeæe Hrvatske radiotelevizije (HRT) održlo 48. sjednicu. Na dnevnom redu je izbor dopredsjednika Programskoga vijeæa HRT-a, Hrvatski jezik u programima Hrvatske televizije (HRT – HTV) i Hrvatskoga radija (HRT – HR),  jesenska programska shema HRT-a, kao i praæenje ispunjavanja obveza odreðenih Ugovorom izmeðu HRT-a i Vlade Republike Hrvatske... Na fotografiji Maja Sever. foto HINA /Zvonimir KUHTIÆ/ zk

ДА РЕАГИРААТ ХРВАТСКИТЕ ВЛАСТИ: ОВАА ГОДИНА СЕ РЕГИСТРИРАНИ 11 НАПАДИ ВРЗ НОВИНАРИТЕ

БЕЛГРАД, 31.10.2017. –  Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и новинарската ...

ДА РЕАГИРААТ ХРВАТСКИТЕ ВЛАСТИ: ОВАА ГОДИНА СЕ РЕГИСТРИРАНИ 11 НАПАДИ ВРЗ НОВИНАРИТЕ
vehbi-kajtazi

Втор физички напад врз новинари на порталот Insajderi.com

СКОПЈЕ, 17.10.2017 – Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и новинарската ...

Втор физички напад врз новинари на порталот Insajderi.com
drago-miljus

Напади на новинари од страна на полицијата се неприфатливи

СПЛИТ, 13.10.2017. – Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста ...

Напади на новинари од страна на полицијата се неприфатливи
vranjske-novine

Новинарските здруженија од регионот бараат брз одговор од српските власти за случајот со весникот Врањске новине

Регионалната платформа за Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Новинарските здруженија од регионот бараат брз одговор од српските власти за случајот со весникот Врањске новине
Zagreb, 12.09.2017 - Tiskovna konferencija Autohtone – Hrvatske stranke prava ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeæa. Na fotografiji Nikola Krklješ i predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec.
foto HINA/ Denis CERIÆ /dc

Јавно палење на хрватскиот неделник Новости: да се казнат сторителите

СКОПЈЕ, 14.09.2017 – Регионалната платформа за Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста ...

Јавно палење на хрватскиот неделник Новости: да се казнат сторителите
olluri

Нападот врз Олури и неговата свршеница мора да биде приоритет за институциите во Косово

Здруженијата на новинарите од регионот остро го осудуваат нападот врз новинарот Олури и неговата свршеница. Парим ...

Нападот врз Олури и неговата свршеница мора да биде приоритет за институциите во Косово
mrt-1

Реформата во МРТ мора да биде поддржана со многу повеќе пари

СКОПЈЕ 11.08.2017 – Две клучни работи се важни за да се објасни барањето за поголемо финансирање ...

Реформата во МРТ мора да биде поддржана со многу повеќе пари
saopstenje

Објава на повикот за предлози за “Заштита на слободата на медиумите и слободата на изразување во Западен Балкан”

Граѓанските организации од Босна и Херцеговина, Република Македонија, Косово, Црна Гора и Србија кои се фокусирaни ...

Објава на повикот за предлози за “Заштита на слободата на медиумите и слободата на изразување во Западен Балкан”
logo-index

Најава за Програмата за мали грантови: “Заштита на слободата на медиумите и слободата на изразување во Западен Балкан”

СКОПЈЕ 13.07.2017 – Граѓанските организации кои се насочени кон заштита и промоција на човековите права, на ...

Најава за Програмата за мали грантови: “Заштита на слободата на медиумите и слободата на изразување во Западен Балкан”
znm-and-zaev

ЗНМ и ССНМ побараа од премиерот Заев итни медиумски реформи

СКОПЈЕ 19.06.2017 – Претставници на Здружението на новинари на Македонија и на Самостојниот синдикат на новинари ...

ЗНМ и ССНМ побараа од премиерот Заев итни медиумски реформи
znm-logo

ЗНМ ги осудува нападите и заканите кон новинарите на 24 Вести и Порталб

СКОПЈЕ 12.06.2017 – Здружението на новинарите на Македонија остро ги осудува најновите напади и закани против ...

ЗНМ ги осудува нападите и заканите кон новинарите на 24 Вести и Порталб
111

Новата власт да не се брза со укинување на радиодифузната такса

Скопје 31.05.2017 Претседателот на Здружението на новинари на Македонија Насер Селмани во вторникот се сретна со ...

Новата власт да не се брза со укинување на радиодифузната такса