Оваа мапа ги прикажува пријавените напади. За повеќе детали за поединечен напад, изберете од мапата или од слајдерот под мапата. x
Search
We could not find any location
We could not understand the location
  • - Make sure all street and city names are spelled correctly.
  • - Make sure your address includes a city and state.
  • - Try entering a zip code.
Search

За проектот

Регионалната Платформа за застапување на слободата на медиумите и новинарската безбедност е мрежа на новинарски здруженија и синдикатите на медиумите во земјите од Западен Балкан основана во јануари 2016 година со финансиска поддршка од Европската Унија и во рамките на Поддршката на ЕУ за Регионална Тематски мрежи на Програмата за Организации за Граѓанско Општество.

...повеќе

Извештаи за напади

Скопје

54

Заплашување

15

Физички напад

28

Имот

12

Убиство

0

НОВОСТИ

ljubisa

Станковиќ: Не смее да има злоупотреба на медиумската слобода

СКОПЈЕ, 12.01.2018 – Со Љубиша Станковиќ, новинар, разговаравме за ограничувањата во слобдата на изразување и контрола ...

%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d1%81%d1%83%d0%b4%d0%be%d1%82

Анализа: Пресуди за клевети и навреди на судски предмети со новинари

СКОПЈЕ, 12.01.2018 – Со влегувањето во сила на Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета ...

%d1%98%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8

Постолоски: Потребни се услови за слобода на изразување

СКОПЈЕ, 10.01.2018 – Со новинарот Јован Постолоски разговаравме за слободата на изразување и медиумската слобода. За ...

Прегледај ги сите новости

АКТИВНОСТИ

saopstenje

Осуда на последните закани кон медиумите и новинарите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Осуда на последните закани кон медиумите и новинарите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина
%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0

Осуда за незаконското притворање на новинари во Скопје

СКОПЈЕ, 03.11.2017 – Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста ...

Осуда за незаконското притворање на новинари во Скопје
platforma

Крај за неказнивоста: 380 напади врз новинари од 2014 година до денес

Регионалната Платформа за застапување на слободата на медиумите и новинарската безбедност, која претставува повеќе од 7,800 ...

Крај за неказнивоста: 380 напади врз новинари од 2014 година до денес