Промовиран прирачник за професионална, безбедна и етичка работа на снимателите во медиумите

СКОПЈЕ, 01.10.2019 – Здружението на новинарите на Македонија денеска ја претстави својата најнова публикација со наслов: ...

Платформата ги повикува институциите на ЕУ и УЕФА да реагираат за нападот врз новинарот и уредничкиот тим на Радио Сараево

Сараево, 28.09.2019 – Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста ...

ЗНМ и ССНМ: Нападите врз новинарите да бидат третирани како напади врз службени лица

Претседателот на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Младен Чадиковски заедно со претставници на Самостојниот синдикат ...