Novinarki Ivani Vučićević upućene su pretnje preko društvene mreže Fejsbuk. Kako je UNS naveo novinarka im je rekla da: „nakon što je Goran Vesić objavio na Fejsbuku da će Aleksandar Vučić gostovati na Studiju B, stigla je pretnja od njoj nepoznate osobe da će je progutati mrak“.

U redakciju portala Info centar jug u Lebanu upao je muškarac i glavnu i odgovornu urednicu Žaklinu Cvetković Mladenović najpre vređao, a potom i pretio da će joj zapaliti automobil.

Novinarka i autorka emisije Tatjana Vojtehovski javno je komentarisala proteste građana na ulicama Beograda protiv aktuelne vlasti. Njene javne reakcije izazvale su novi talas pretnji putem društvenih mreža, uključujući i gnusne pretnje smrću upućene njoj i njenoj kćeri.

Neidentifikovane osobe zapalile su kuću novinara Milana Jovanovićev u Grockoj. Jovanović je izjavio da je video nadzor u komšiluku zabeležio dva maskirana muškarca kako bacaju zapaljive naprave u garažu, nakon čega se vatra rasplamsala i obuhvatila kuću. Porodična kuća Jovanovića je uništena u požaru.

Na društvenoj mreži Tviter Ivan Ivanović je postavio tvit u koje se ograđuje od priloga Barbare Životić objavljen na Tv Studio B. Nakon toga u komentarima Ivanoviću su upućene prtnje od kojih su neke i direktne pretnje smrću: “…dobićeš metak u glavu od nas”.

Urednici portala Info Cnetrala Aniti Đukić upućeno je niz uvreda i pretnji u komentarima ispod teksta obajvljenog na sajtu tog medija. Iako tekst nije bio potpisan, anonimni komentatori povezali su je sa autorstvom teksta, pretili i pisali da znaju gde živi.

Željka Matorčevića je u utorak ujutru napao neindetifikovani mladić koji ga je prvo pratio, zatimiznenada udario u potiljak, a kad je Matorčević pao na zemlju nastavio je da ga udara. Matorčević je u napadu zadobio teže telesne povrede: polomljena mu je jagodična kost i unarednim danima biće podvrgnut hirurškom zahvatu.

Zbog serije tekstova o dešavanjima na Univerzitetu u Kragujevcu posle smene rektora Nebojše Arsenijevića i izbora novog rukovodstva poznatog po učešću u aferi “Indeks”, novinaru Zoranu Radovanoviću je, kako navodi „Danas“, telefonom pretio izvesni Mića Stojanović. On je rekao novinaru: „Vodi računa šta radiš!“.

Novinar Igor Besermenji primio je pretnju preko društvene mreže Instagram. “Ti mali malo pazi šta radiš i kog đavola tražiš, da ti ne zakuca jednog dana na vrata…”.