Novinarke Sanja Kljajić, Vanja Đurić i Milena Popović našle su se na meti zloglasnog portala Istraga na čijoj Fejsbuk stranici su označene kao “Novinarke koje su osramotile Srbiju”. Nakon što je Istraga objavila tekst na svojoj Fejsbuk stranici u komentarima su usledile brojne uvrede, pa čak i pretnje smrću. Portal Istraga ovu kampanju pokrenuo je povodom dokumentarnog filma “Albanke su naše sestre”, snimljenog 2017. u saradnji Nezavisnog društva novinara Vojvodine, BIRN-a Kosova i nemačkog Foruma ZFD.

Na Fejsbuk stranici “Srbija naša zemlja” je objavljena fotografija Dinka Gruhonjića uz komentar: “‘Nezavisni novinar’ i rezident hrvatske obaveštajne službe naziva Srbiju post genocidnim društvom. Da li je dosta? Imamo li ponosa?”. Ispod ovog posta usledili su brojni komentari u kojima osobe sa imenom i prezimenom vređaju i prete Gruhonjiću na različite načine, između ostalog i na ovaj: “Pustite Legiju iz zatvora, on će sa svojim ljudima da sredi i ovakve i one na Kosovu a Boga mi i ove naše ustaše…”

Fejsbuk stranica Srbija NASA zemlja je objavila post o uredniku novinaske agencije Beta Draganu Janjiću, nakon čega su u komentarima usledile ozbilje pretnje.

Novinara i dopisnika N1 televizije Milana Stojanovića je neidentifikovani vozač nasilničkom vožnjom pokušao da izgura iz ulice kojom je novinar vozio automobil. Naglim ubrzavanjem i kočenjem u nekoliko navrata, u izuzetno strmoj ulici, vozač automobila niških registacija primorao je Stojanovića da stane uz trotoar, udario u njegov automobil, a zatim se brzo udaljio.

Novinaru Dinku Gruhonjiću je anonimni komentator ispod tekstova koji se nalaze na njegovom blogu dinkogruhonjic.blogspot.com, napisao:”Srešće te jednom jedan Srbin koji voli svoj narod na ulici. Ono što bude usledilo tada će pisati u novinama” i “Presudiće ti na ulici jedan Srbin koji voli svoj narod”.

Novinaska agencija Beta i njen glavni i odgovorni urednik Dragan Janjić primili su pretnje. Dragan Janić je primio poruku putem mobilnog telefona sledeće sadržine: „Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena. Ništa strašno kao u RTS, demokratski izraženo nezadovoljstvo“.

Fejsbuk stranica „Srbija NAŠA zemlja“ je objavila post u kojem se navodi: “Nedime Sejdimoviću, toliko nesnosno provociraš običan svet da ako ti neko izvuče uši ne čudi se. Ne odobravamo nikako, ali ne bi ni digli glas. Takav hohštapler i bitanga skoro nije viđena čak ni na Soroševom platnom spisku. Nedim je predsednik NDNV (“Nezavisno” društvo novinara Vojvodine), muslimanski ekstemista i srbomrzac.” Nakon toga usledile su desetine komentara sa uvredama i pretnjama upućenih Nedimu Sejdinoviću.

Novinaru Božidaru Andrejiću upućene su petnje u komentarima deljene sa Tviter naloga ‘Rade Mješalica’”. Autor pretnji je uz niz psovki i uvreda poručio da će Andrejića „polomiti od batina”. Povod za pretnje je njegova kolumna od prošle subote u vikend izdanju Danasa pod naslovom „Kraljević Marko na netu“.

Glavni i odgovorni urednik novinaske agencije Beta Dragan Janjić dobio je mnogobrojne pretnje i uvrede preko fejsbuk stranice “Srbija Naša zemlja”, nakon objavljenog posta na toj stranici sledeće sadržine: “Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane?”.