Kolumnisti dnevnog lista danas Božidaru Andrejiću upućene su petnje u komentarima deljene sa Tviter naloga ‘Rade Mješalica’”. Autor pretnji je uz niz psovki i uvreda poručio da će Andrejića „polomiti od batina”. Povod za pretnje je njegova kolumna od prošle subote u vikend izdanju Danasa pod naslovom „Kraljević Marko na netu“.

Glavni i odgovorni urednik novinaske agencije Beta Dragan Janjić dobio je mnogobrojne pretnje i uvrede preko fejsbuk stranice “Srbija Naša zemlja”, nakon objavljenog posta na toj stranici sledeće sadržine: “Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane?”.

Prema informacijama koje su potvrđene borskom portalu Istmedija u lokalnoj policiji, nekadašnji urednik Televizije Bor Zorana Maksića je u jednom restoranu u Boru izvadio pištolj posle svađe sa sadašnjim direktorom ove televizije Vladanom Novovićem. Televizija Bor je objavila da je Maksić, pre nego što je doneo pištolj, pretio Vladanu Novoviću zbog toga što nije zadovoljan izveštavanjem sa protesta “1 od 5 miliona”.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović dobio je mnogobrojne pretnje i uvrede preko fejsbuk stranice “Srbija Naša zemlja”, na kojoj je objavljen post u kojem se Sejdinović targetira kao “vojvođanski separatista” i “islamski fanatik” koji “prezire Srbiju i Srbe”, kao desetine komentara u kojima su Sejdinoviću upućene brojne pretnje i uvrede.

U Zaječaru je napadnut novinar Vladimir Petković. Napadač je Petkovića gađao limenkom i nastavio je da ga udara rukama i nogama.

Zaposleni na TV N1 dobili su pismo. Zbog izveštavanja o protestima, novinarima i njihovim porodicama upućene su pretnje smrću.

“Da li vi imate vaše porodice, ubijate našu decu i unuke, a niste svesni ako dođe do rušenja, vaša zgrada će među prvima otići u vazduh, a može se desiti da ostanete bez svojih najmilijih. I zato vas mi veterani upozoravamo da se ne igrate sa ničijom sudbinom jer je vaša sudbina u našim rukama”, navodi se u pismu.

Pošiljalac se potpisao kao Beogradski veterani ratova 1999. U pismu je, pored pretnji, završila i članska knjižica Saveza ratnih veterana Srbije.

Međutim, predsednik tog udruženja Željko Vukelić kaže da oni ne stoje iza poslatih poruka i da žele da policija ispita ceo slučaj. “Ja nemam blage veze o bilo čemu, a vi ako imate to prosledite nekome ko može da pogleda, da nije neko podmetnuo, ja mogu samo da kažem da najviše gledam N1, jer je najobjektivnija u sred ovog svega neobjektivnog na medijskom prostoru”, kazao je Vukelić.

Kako navodi UNS, prema zapisniku policije, novinar Jovan Kerešić je izjavio da se „trećeg februara mimoilazio sa tri nepoznata mladića u Rumi koja su prokomentarisali kako ‘Džuksu’ (nadimak Jovana Kerešića) treba skratiti jezik“.

Jedna osoba je preko društvene mreže Tviter uputila pretnje novinarki Brankici Stanković.

Kako navode u redakciji Slobodne Subotice, zbog pisanja i objavljivanja informacija o zloupotrebama, nepotizmu i koripciji u Gradskoj kući već neko vreme trpe uvrede i pretnje kioje su postale intenzivirane. Kako navode u redakciji Branko Ćirjaković, član Narodnog slobodarskog pokreta, je pred svedocima izjavio da će “išamarati Branka Žujovića”, glavnog i odgovornog urednika ovog portala, a pretnje Žujoviću je pre toga objavljivao i na “Fejsbuku”.