Tokom rasprave u Narodnoj skupštini o godišnjem izveštaju o radu Poverenika za informacije od javnog značaja Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS),  je rekao da su zahtevi za pristup informacijama od javnog značaja koje su organizacije slale državnim institucijama „tendenciozni upiti koji idu na to da sruše bezbednosni sistem Republike Srbije”.

Aleksandar Martinović je nekoliko puta ponovio da nevladine organizacije i novinari traže bezbednosno osetljive informacije i da ne misle dobro svojoj državi, i optužio bivšeg poverenika Rodoljuba Šabića da radi za strane obaveštajne službe i za opoziciju, a protiv Srpske napredne stranke i države Srbije.

Govoreći o radu kancelarije Poverenika naveo je: „Vi ste u stvari, i to građani Srbije treba da znaju, da mi prestanemo da govorimo ovim nemuštim jezikom koji niko živi ne razume, vi ste u stvari bili služba i ekspozitura raznih CINS-ova, KRIK-ova, BIRN-ova, BIRODI-ja, Nataše Kandić, Nemanje Nenadića, i tako dalje, koji su u stvari tražili od nadležnih državnih organa u najvećem broju slučajeva, to ponavljam, bezbednosno vrlo osetljive podatke”.

U komentarima ispod emisije na Jutjub kanalu, sa profila pod nazivom Srđan Petrović upućena je pretnja novinarima Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu, sledeće sadržine: „dva debila… misle da su mnogo pametni… kad ja dodjem na vlast pobicu ih“.

Novinara lista „Rasina pres“ Gvozdena Zdravića kada je pokušao da uđe na sednicu Skupštine opštine Aleksandrovac u tome fizički sprečio radnik opštinskog obezbeđenja i odgurnuo ga. Novinaru Zdraviću je zabranjeno da prisustvuje sednicama Skupštine opštine sa obrazloženjem da „neistinito piše o rukovodstvu Opštine“, i da je „nedostojan“.

Novinara Salahudina Fetića koji je pokušao da uđe na sednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća grubo je fizički sprečio pripadnik službe obezbeđenja, zapretio mu i verbalno ga izvređao.

Novinarki Kurira Ljiljani Stanišić upućene su brojne uvrede i pretnje putem društvenih mreža. Povod za uvredljive poruke i pretnje bio je tekst o pevačici Jeleni Karleuši. Na to je Karleuša reagovala na Instagramu i Fejsbuku tvrdnjom da je Stanišić plaćena da protiv pevačice i njene porodice “smišlja monstruozne laži”, i objavila fotografiju novinarke.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je na konferenciji za novinare izjavio da je imao uvid u mejl koji je novinarima N1 poslao urednik Jugoslav Ćosić a kojim im nalaže kako da izveštavaju. Vesić je i ovom prilikom optužio N1 da izmišlja izjave i vodi kampanju protiv gradske vlasti. Nakon što je on napustio pres konferenciju, njegova savetnica za medije Maša Radulović uputila je niz uvreda ekipi N1 i zapretila da ta televizija ubuduće neće moći da postavlja pitanja na konferencijama za medije zamenika gradonačelnika ukoliko novinari ne pošalju pitanja unapred lično njoj.

Nakon što su objavili fotografiju bahato parkiranog automobila ispred jedne pekare u Inđiji, vlasnik automobila je počeo da prati i uznemirava novinarku Inđija Cafe-a Vericu Marinčić. Vlasnik automobila je seo na svoj motor i projurio tik pored nje, pratio je, ušao je u ulicu u kojoj živi novinarka i ispred njene kuće se ponovo zaleteo prema njoj, da bi u poslednjem trenutku naglo skrenuo.

Muška osoba je traktorom uletela na mesto gde se snimala emisija “Žikina šarenica” i fizički nasrnuo na voditelja Živorada Nikolića.

Nepoznate osobe razbile su staklo na vozilu aktiviste i novinara Dušana Ostojića, benzinom polile unutrašnjost automobila i zapalile ga. Ostojić je naveo da smatra da mu je automobil zapaljen ili zbog njegovog aktivizma ili pisanja na portalima aleksinac.net i proverenavest.info, čiji je urednik, o seči drveća, krađi beba i nameštenim tenderima u Aleksincu i da ovo doživljava kao upozorenje zbog svog rada.