Muškarac koji je navodno pratio suprugu Predraga Malog pušten nakon saslušanjaBEOGRAD, 09.08.2019. – Muškarcu, koji je pre dva dana saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je pratio suprugu Predraga Malog, brata ministra finansija Siniše Malog, nakon saslušanja ukinuto je zadržavanje, potvrđeno je u tužilaštvu za N1.

“Osumnjičeni N.A. uhapšen je od strane policije i priveden prvom Osnovnom javnom tužilaštvu gde je saslušan u svojstvu osumnjičenog 29.7.2019, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti.

Nakon saslušanja osumnjičenom je ukinuto zadržavanje. Nakon saslušanja osumnjičenog, u svojstvu oštećene ispitana je podnosilac prijave, kao i svedoci”, navodi se. Tužilaštvo je preciziralo i da su u toku su dokazne radnje.

Muškarac koji je navodno pratio suprugu Predraga Malog, brata ministra finansija Siniše Malog, za koga je tabloid “Srpski telegraf” tvrdio da je novinar KRIK-a, identifikovan je i saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu usredu.

Tužilaštvo je odbilo da novinarima KRIK-a saopšti ime muškarca koji se sumnjiči za ugrožavanje bezbednosti Milice Andrić, nevenčane supruge Predraga Malog, i dostavilo je njegove inicijale – N.A.

Dan nakon što je KRIK objavio da Predrag Mali već pet godina vozi “audi” u vlasništvu firmi srpskih biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, više tabloida objavilo je fotografije osobe za kojom traga MUP, navodeći da je reč o novinaru KRIK-a koji je navodno pratio nevenčanu suprugu Predraga Malog.

KRIK je takve navode demantovao rečima da osoba koja se vidi na snimcima sigurnosnih kamera, a koje koriste tabloidi, nije njihov ni saradnik ni novinar.

Direktor policije Vladimir Rebić raspisao je nagradu od 500.000 dinara za pružanje informacija koje će omogućiti identifikovanje muškarca za kog se sumnja da je ugrožavao sigurnost Milice Andrić i njene šestomesečne ćerke.

Za sada ostaje nejasno da li se muškarac sam predao ili ga je policija prema nečijim informacijama identifikovala i uhapsila.


N1, Vojislav Stevanović, Beograd, 09/08/2019