Sulm aktual ndaj gazetarëve, ekipi i arbresh.info, Vushtrri, 10. 01. 2020.


Shoferi personal i Kryetarit të Partisë Lista Serbe Sllavko Simic, e ka penguar ekipin e portalit arbresh.info për të kryer detyrën e tij.

Sipas raportimeve të arbresh.info, Simiq ka vizituar një shkollë të mesme të ulët dhe më pas të ashtuquajturën Komunën paralele të Prilluzhës. Ekipit të arbresh.info ju pamundësua të jetë i pranishëm për të raportuar ngjarjet, përderisa mediet serbe u lejuan të jenë prezente.

Për me tepër, siç bën të ditur gazetarja e arbresh.info, Elmedina Ballazhi, pas tentimit të saj për të hyrë në takimin e dytë, ajo është sulmuar nga personeli i Simiqit, duke e goditur atë me bërryl në gjoks dhe duke i mbyllur derën asaj dhe kameramanit.

Rasti nuk është raportuar në Policinë e Kosovës.

Shteti KO
Emri dhe mbiemri Ekipi i arbresh.info
Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Elmedina Balazhi
Data 10/01/2020
Qyteti
Lloj i incidentit Sulmet aktuale ndaj gazetarëve
Nga kush Sigurimi
Lloji i medias: Online
Emri i Medias arbresh.info
Burimi arbresh.ifno
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK ka reaguar publikisht përmes një komunikate për media.
A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti nuk është raportuar në polici