Kërcënim verbal, Mentor Dajakaj, 20.11.2018, Prishtinë


Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK) me shqetësim ka marrë njoftimin nga ish-shefi i kameramanëve të agjencisë së lajmeve “Ekonomia Online”, Meriton Dajakaj, se udhëheqësit e këtij mediumi i kanë mohuar atij të drejtën e shfrytëzimit të pauzës gjatë orarit të punës, me ç’rast, sipas tij, pronari i mediumit “Ekonomia Online”, e ka sharë dhe ka tentuar ta godasë atë.

Shteti KO
Emri dhe mbiemri Meriton Dajakaj
Gjini Mashkull
Data 20/11/2018
Qyteti Prishtine
Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
Lloji i medias: Online
Emri i Medias Ekonomia Online
Burimi Vet gazetari
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është i shqetësuar me këtë situatë, dhe kërkon nga udhëheqësit e agjencisë “Ekonomia Online”, që të kenë sjellje me profesionale dhe me korrekte me stafin e tyre të punës. AGK i bënë thirrje Inspektoratit të Punës dhe Policisë së Kosovës ta trajtojnë seriozisht këtë rast.
A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Po - Policia