Gjuhë linçuese në drejtim të RTV Dukagjinit nga PDK dhe LDK, Prishtinë, 21.01.2021


Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Partia Demokratike e Kosovës kanë përdorur gjuhë linçuese në drejtim të RTV Dukagjinit. Gjuha e tillë linçuese për AGK-në është tërësisht e papranueshme dhe përbën trysni ndaj kolegëve tanë gazetarë. Duke i akuzuar mediet se po favorizojnë një subjekt politik, i bëjnë ato target të sulmeve. AGK-ja u bënë thirrje partive politike që nëse kanë ankesa në drejtim të ndonjë mediumi, t’i drejtojnë ato tek organet kompetente.

AGK-ja vlerëson se ky është presion i drejtpërdrejtë në politikat redaktoriale dhe formë direkte e presionit publik.
Kjo mënyrë e qasjes së subjekteve politike ndaj medieve, për AGK-në përbën sulm ndaj lirisë së shprehjes.

Shteti KO
Emri dhe mbiemri RTV Dukagjini
Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
Data 21/01/2021
Qyteti
Lloj i incidentit Sulmet ndaj mediave dhe organizatave mediale
Nga kush Nga zyrtarët publik
Shkelësi / i dyshuari PDK, LDK.
Lloji i medias: Elektronike
Emri i Medias RTV Dukagjini
Burimi Rrjetet sociale, Konference.
Emri i shkelësit / të dyshuarit Array
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti nuk është raportuar në polici