Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve, PERISKOPI & INDEKSONLINE, Tetovë 13. 01. 2019


Emir Hamzai gazetar nga Tetova – Maqedoni, ka bërë thirrje publike për të masakruar gazetarët e portaleve PERISKOPI dhe INDEKSONLINE në stilin e “Charlie Hebdo”, që kishte ndodhur në Francë vite më parë.  Pronari i medias ku punonte gazetari Emir Hamzai sipas burimeve te AGK-se ka nisur procedura ligjore ndaj tij.

Shteti KO
Emri dhe mbiemri Gazetarë të të dy mediave
Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Gazetarët e PERISKOPI dhe INDEKSONLINE
Data 13/01/2019
Qyteti
Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
Nga kush Nga personat publik
Shkelësi / i dyshuari Emir Hamzai
Lloji i medias: Online
Emri i Medias PERISKOPI dhe INDEKSONLINE
Burimi Thirrje Publike
Emri i shkelësit / të dyshuarit Array
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK e ka denuar publikisht rastin permes mediave sociale.
A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici