Kërcënim në drejtim të gazetarit Shkumbin Kajtazi, Mitrovicë, 18.10.2020


Vetura e gazetarit të njohur kosovar, Shkumbin Kajtazi, ka qenë cak e disa të shënave me armë zjarri mbrëmë në qytetin e Mitrovicës.

Këtë e ka bërë të ditur vetë gazetari përmes një postimi në rrjetin social Facebook, ku ka deklaruar se rastin e ka lajmëruar në polici dhe se sipas tij, sulmi lidhet me punën e tij pasi që nuk ka probleme personale.

“Mbrëmë u përballa me një sulm të rrezikshëm: vetura ime është qëllua me 5 ose 6 plumba. Ngjarja ka ndodhur rreth mesnatës, ku vetura ishte e parkuar në qendër të Mitrovicës”, ka shkruar ndër të tjera ai.

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës përmes një reagimi për medie, ka dënuar ashpër sulmin me armë zjarri në drejtim të veturës së gazetarit, Shkumbin Kajtazi. Për AGK-në, sulmi me armë zjarri në veturën e gazetarit Kajtazi është tejet shqetësues dhe rëndon jo vetëm klimën e të bërit gazetari, por rrezikon edhe jetën e kolegëve tanë.

AGK fton organet kompetente që ta hetojnë sa më shpejtë këtë rast, në mënyrë që personat që kanë kryer këtë akt të dalin para drejtësisë.

Shteti KO
Emri dhe mbiemri Shkumbin Kajtazi
Gjini Mashkull
Data 18/10/2020
Qyteti
Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
Lloji i medias: Online
Emri i Medias Reporteri.net
Burimi Rrjeti social Facebook
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po