Tjetër sulm ndaj gazetarëve, Diamand Bajra, Pejë, 03. 04. 2019


Kryeatri i Bashkësisë Islame në Pejë Musli Arifaj, ka kërcënuar gazetarin e Gazetës BLIC Diamant Balaj. Ai kishte shkruar në gazetë për një rast, ku Musli Arifaj ishte përfshirë në zhvarrosjen e një kufome dhe rivavarrimin e saj pa njoftuar familjarët. Për këtë rast, Policia e Kosovës ka iniciuar procedurë penale duke e kualifikuar rastin si “dëmtim i varrezave apo kufomave.”

Shteti KO
Emri dhe mbiemri Diamant Balaj
Gjini Mashkull
Data 03/04/2019
Qyteti
Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
Nga kush Nga zyrtarët publik
Shkelësi / i dyshuari Musli Arifaj
Lloji i medias: Online
Emri i Medias Gazeta Blic
Burimi Gazeta Blic
Emri i shkelësit / të dyshuarit Array
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në zyren e Prokurorit