Inspektori za privredni kriminal ušli u A1

aemcg.org

PODGORICA, 29.01.2018. – Pripadnici policije iz odjeljenja za privredni kriminal ušli su juče oko 14 sati u Televiziju A1, čiji je vlasnik Duško Knežević, saopšteno je iz Atlas grupe.

“Nije jasno koji je formalni povod upada policije, ali je pozadina očigledna”, navodi se u saopštenju.

Vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević je kazao da je svjestan svih posljedica koje “donosi suprotstavljanje diktatoru” i poručio da je na to spreman.

“Ne znajući kako da se suprotstave meni odlučili su da maltretiraju moje saradnike, što je parksa koja traje već godinu i po, od oktobra 2017. godine, kada su uhapsili moje vozače i držali ih u pritvoru ni krive, ni dužne. Diktator i njegovi poslušnici, odnosno saučesnici, koji sada mene love uskoro će sami postati lovina”, zaključio Knežević.

Sa druge strane, iz Uprave policije (UP) navode da je policija započela postupak kontrole poslovanja televizije A1, po nalogu nadležnog tužioca. Kako su naveli, policijski službenici postupaju po zakonu i nastaviće aktivnosti iz svoje nadležnosti u postupku koje vodi tužilaštvo, u koordinaciji i po nalogu postupajućeg tužioca.

„To su i pravo i obaveza policije, a sve aktivnosti koje policija u konkretnom predmetu preduzima su zasnovane na zakonu“, kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da ne stoje izjave da postupanje policije ima političku ili bilo kakvu drugu pozadinu osim profesionalne.

„Cilj policijskih mjera i radnji da se utvrde činjenice u navedenom postupku“, zaključuje se u saopštenju.

 


Mina business, Podgorica, 29/01/2019