Crnogorska policija čeka instrukcije FBI šta da radi u slučaju Lakić

vijesti.me

PODGORICA 09.08.2018. – Crnogorska policija i dalje intenzivno radi na rasvjetljavanju pokušaja ubistva novinarke “Vijesti” Olivere Lakić, iako je prošlo tri mjeseca od napada.

Pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Enes Baković, saopštio je juče da je policija sve spise iz istrage u slučaju pokušaja ubistva novinarke “Vijesti” Olivere Lakić, dostavila američkom Federalnom birou za istrage (FBI), ali još nijesu dobili odgovor od njih, sa instrukcijama za dalje postupanje.

Olivera Lakić napadnuta je 8. maja oko 21 sat u Podgorici, kada je nepoznati muškarac pucao u nju ispred zgrade u kojoj živi. Lakić je ranjena u nogu i nakon dva dana boravka u bolnici otpuštena je na kućno liječenje. Ona je i ranije bila meta napada i prijetnji zbog svojih tekstova u kojima se bavila švercom cigareta u Crnoj Gori.
Napad na Lakić je već četvrti slučaj napada i prijetnji novinarima u Crnoj Gori u 2018. godini a čak jedanaesti od početka 2017. godine. Velika većina najtežih slučajeva napada na novinare nisu rasvijetljeni, a niko u policiji i tužilaštvu nije snosio odgovornost zbog toga.


Vijesti.me, Podgorica, 09/08/2018