Predsjednik Skupštine sa Sindikatom o podršci zaposlenima u medijimaPODGORICA, 23.01.2018. – Skupština Crne Gore kao i drugi segmenti društva treba da podrže zakonska rješenja kojima će biti unaprijeđen ekonomsko-socijalni status i prava zaposlenih u medijima, pri čemu zaposleni u ovoj branši moraju da preuzmu odgovornost i u okviru svojih medijskih kuća učine dodatne napore da zadrže lični integritet i međusobnu solidarnost, kako bi mogli da djeluju autonomno i sa što manje profesionalnih grešaka – saglasili su se na današnjem sastanku predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i predsjednica i potpredsjednik Sindikata medija Crne Gore Marijana Camović i Radomir Kračković.

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore dostavili su danas povodom Dana novinara 23. januara, poslanicima Skupštine amandmane na izmjene postojećih zakonskih rješenja Zakona o medijima i Zakona o elektronskim medijima, koji se već nalaze u proceduri u Ministarstvu kulture.

Na sastanku je bilo riječi o modalitetima unaprjeđenja rješenja kojima bi status zaposlenih posebno u privatnim i lokalnim medijima bio primjereniji odgovornosti i očuvanju profesionalnog dostojanstva, kao i dugoročno održivih finansijskih modela za rad lokalnih medija.

Predsjednik Skupštine je najavio osnivanje skupštinskog tijela koje će u okviru svojih nadležnosti doprinijeti da postojeće istrage o napadima na novinare budu na još adekvatniji način tretirane, kako bi cjelokupna medijska zajednica u Crnoj Gori imala veću sigurnost i mogla da djeluje u skladu na najvišim profesionalnim standardima.

Izvor: www.skupstina.me


, ,