SMCG reagovao: Privatno obezbjeđenje izbacilo novinarku Pobjede

pobjeda.me
Pobjeda

BUDVA, 27.06.2020. – Povodom incidenta u kojem je novinarka Pobjede Đurđica Ćorić izbačena iz zgrade SO Budva, kojom prilikom je i povrijeđena, Glavni odbor SMCG daje sljedeće Saopštenje za javnost:

SMCG najoštrije osuđuje postupanje privatnog obezbjeđenja koje je angažovano u Skupštini opštine Budva, a koje je tokom zasijedanja lokalnog parlamenta grubo i neprimjereno izbacilo iz opštinskih prostorija novinarku Pobjede Đurđicu Ćorić.

Koleginici Ćorić je tom prilikom povrijeđena ruka i SMCG od novoformirane većine i onih koji su to obezbjeđenje angažovali, traži da se saopšte imena muškaraca koji su je izbacili iz zgrade i da saopšti svoj stav o incidentu.

Jasno nam je da je prethodno izdato saopštenje u kojem se medijima zabranjuje prisustvo zasijedanju lokalnog parlamenta incident samo po sebi, naročito ako se ima u vidu značaj odluka koje je trebalo da budu donijete na toj sjednici i interesovanje javnosti za događanja u Budvi. Zasijedanja iza zatvorenih vrata su presedan i objašnjenje te odluke koje je ponuđeno javnosti je za svaku osudu i ni na koji način nije opravdalo ili umanjilo štetu koja je takvim postupanjem nanijeta cijeloj crnogorskoj javnosti i medijskoj zajednici.

SMCG izražava solidarnost sa koleginicom Ćorić, i podsjećamo da je ovo drugi incident koji je izazvalo privatno obezbjeđenje u Opštini Budva, te da je prije dva dana takođe nasilno iz zgrade izbačen kamerman Mato Dragović.

GO SMCG


SMCG, Budva, 27/06/2020