Ostale prijetnje, Zoran Leković, 17.11.2020.


Novinar Radio Televizije Crne Gore, Zoran Leković, podnio je prijavu Upravi policije Crne Gore zbog ugrožavanja sigurnosti, uvreda i izlaganju linču putem društvenih mreža.

Kako je kazao, ovo je samo nastavak kampanje koju je započeo Javni servis, koji je u Dnevniku emitovao kompromitijući sadržaj za novinara. Tome je prethodila javna kritika Lekovića prema Javnom servisu.

Leković je, na svojoj facebook stranici, objavio da je podnio krivičnu prijavu protiv instagram grupe “niksic.zivi” i V.M., zbog  toga što su ga “izložili javnom linču i brutalno napali njegov profesionalni i lični integritet i pokušali da ugroze njegovu ličnu i porodičnu bezbjednost”. Kako je objasnio, sa njegovog privatnog profila pruzimali su sadržaje, koje su ponovo postavljali uz uvrede i prijetnje.

Pošto su mediji ovo objavili, taj novinaski članak na jednom portalu komentarisao je sekretar Ministarstva zdravlja, Nikola Antović. Njegov komentar je bio vrlo uvredljive prirode, zbog čega je Leković pisao i Ministarstvu zdravlja, koje je ogradilo od izjave Antovića.

Država MN
Ime i prezime Zoran Leković
Pol Muški
Datum 17/11/2020
Grad Podgorica, Montenegro
Tip incidenta Ostale prijetnje novinarima
Izvršilac/osumnjičeni niksic.zivi; Vasilije Marković
Tip medija Elektronski
Naziv medija Radio Television of Montenegro
Izvor https://www.facebook.com/zoran.lekovic.33
Od strane koga Nad novinarima od strane građana
Da li je Sindikat bio informisan? Ne
Da li je incident prijavljen policiji/nadležnim organima ? Slučaj je prijavljen policiji