Prijetnje medijskim kućama i organizacijama, Prijetio redakciji “Vijesti”, 04.09.2020.


Mojkovčanin T.J. (45) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu zaposlenih u redakciji i portalu “Vijesti”.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njemu je tužilac odredio zadržavanje do 72 sata.

“Centru bezbjednosti Podgorica podnio je prijavu S.N., zaposleni u jednoj novinskoj redakciji u ovom gradu, protiv nepoznatog lica koje je uznemiravalo, prijetilo i upućivalo uvrede njemu i još jednoj zaposlenoj, telefonskim putem na broj telefona koji je vlasništvo ove novinske redakcije. Policijski službenici su u Mojkovcu, po mjestu nadležnosti, a u dogovoru sa nadležnim tužiocem, postupili po ovoj prijavi i utvrdili da je broj sa kojeg su upućene prijetnje i uvrede u vlasništvu B.J., a da ga je ovom prilikom koristio T.J. (45) iz Mojkovca”, saopšteno je iz policije.

Dodaje se da su od T.J. prikupljena obavještenja na zapisnik u svojstvu građanina.

“Takođe, po naredbi nadležnog suda policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice, a kojom prilikom nije pronađeno ništa interesantno za službu. Upoznat je nadležni državni tužilac koji je naložio da mu se dostave spisi predmeta radi kvalifikacije krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

 

Država MN
Pol Muški
Datum 04/09/2020
Grad
Tip incidenta Prijetnje smrću novinarima ili sa njima povezanim osobama
Da li je Sindikat bio informisan? Da