Zastrašivanje – verbalne prijetnje, Zorica Bulatović, Kolašin, 05.04.2017.


Novinarka Dnevnih novina Zorica Bulatović podnijela je policiji prijavu zbog prijetnji doskorašnje glavne Upravne inspektorke Dragice Anđelić, koja je bila nezadovoljna njenim pisanjem.

Bulatović je u izjavi Upravo policije objasnila da je dobila poziv od osobe, koja se predstavila kao Dragica Anđelić, a koja je dopisnici DN iz Kolašina prijetila, zbog čega se i obratila policiji.

Bulatović je navela da je Anđelić negodovala zbog teksta, odnosno reagovanja radnog tijela “Za zakon i pravdu”, koji su poručili da je Anđelić razriješena zato što nije preduzela ustavne mjere u zakonske nadležnosti za zaštitu radnika lokalne uprave i Službe zaštite i spašavanja u Kolašinu.

Ona ističe da joj je Anđelić kazala da će joj “debelo platili”, zbog objavljenog teksta, tvrdeći da joj otvoreno prijeti.

Bulatović je u izjavi policiji navela da se plaši za svoju bezbjednost, pozvavši nadležne institucije da preduzmu određene mjere kako bi se akteri ovakvih mjera kaznili.

Država MN
Ime i prezime Zorica Bulatović
Pol Ženski
Datum 05/04/2017
Grad Kolasin, Montenegro
Tip incidenta Ostale prijetnje novinarima
Izvršilac/osumnjičeni Dragica Anđelić
Tip medija Štampani
Naziv medija Dnevne novine
Izvor Mediji
Od strane koga Od strane javnih zvaničnika
Da li je Sindikat bio informisan? Da
Kakva je bila reakcija Sindikata? Sindikat medija Crne Gore izdao je saopštenje u kojem je pozvao javne zvaničnike da odmjeravaju svoje riječi i da ne prijete novinarima.
Da li je incident prijavljen policiji/nadležnim organima ? Da - Policija