Stanišić zadržan u pritvoru zbog paljenja vozila “Vijesti”

Pobjeda.me
Pobjeda

PODGORICA, 22.05.2020. – Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odredilo je zadržavanje do 72 sata Radoslavu Gilu Stanišiću, osumnjičenom da je nalogodavac serije paljenja vozila “Vijesti” , prenose “Vijesti”.

On je juče uhapšen u Srbiji, a tamošnja policija predala ga je crnogorskim kolegama na graničnom prelazu Dobrakovo.

“Zbog paljenja vozila  ‘Vijesti’ po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici priveden je R.S. Državni tužilac je ovo lice saslušao u svojstvu osumnjičenog. Nakon saslušanja državni tužilac je osumnjičenom odredio rješenjem zadržavanje najduže do 72 sata zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja”, saopštila je “Vijestima” portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić.

“Vijesti” su nedavno objavile da je Stanišić prije devet godina morao organizovati iz spuškog zatvora maloljetne D.M. i S.P. – da zapale više redakcijskih automobila nezavisnog dnevnika “Vijesti”, jer je cijelu 2011. proveo iza rešetaka.

Crnogorska policija je u aprilu saopštila da su slučajevi paljenja vozila nezavisnog dnevnika “Vijesti” iz 2011. i 2014. godine, rasvijetljeni i da su dvije osobe uhapšene, dok se za nalogodavcem traga.

Službena vozila podgoričkog dnevnika bila su nekoliko puta na meti vandala, tako da su paljenja prijavljena policiji u julu i avgustu 2011. godine i februaru 2014. godine.  Ukupno je oštećeno i uništeno pet vozila, a u ovim incidentima nije bilo povrijeđenih.


SMCG, Podgorica, 22/05/2020