Zaposleni u RTV Ulcinj i RTV Cetinje novi članovi SMCG

SMCG

PODGORICA, 09.02.2019. -Glavni odbor Sindikata medija Crne Gore (GO SMCG) na jučerašnjoj sjednici  je konstatovao da su sindikalne organizacije lokalnih javnih emitera RTV Ulcinj i RTV Cetinje nove članice SMCG. Prihvatanjem u članstvo koleginica i kolega iz Ulcinja i sa Cetinja Glavni odbor je uvećan na 14 članova.

Nove članice Glavnog odbora su predsjednice sindikalnih organizacija i to Marija Todorović iz RTV Cetinje i Suzana Mujić iz RTV Ulcinj.

One su upoznale Glavni odbor sa stanjem u medijima u kojima rade. Konstatovano je da je najlošija situacija u Ulcinju jer im se duguje 15 zarada, a GO je već imao aktivnosti koje bi trebalo da vode ka stabilizaciji situacije u tom mediju.

Na sjednici je, između ostalog, razgovarano i o stanju u drugim sindikalnim organizacijama koje čine SMCG, a dogovorene su i naredne aktivnosti granskog sindikata.

SMCG sada okuplja  sedam sindikalnih organizacija iz lokalnih javnih emitera, pet iz privatnih, iz Javnog servisa RTCG kao i jedan dio individualnih članova.

 


SMCG, Podgorica, 09/02/2019