АКТИВНОСТИ

РЕГИОНАЛНА ПЛАТФОРМА: ОТПУШТАЊАТА ВО ВЕСНИКОТ ЗЕРИ ВО КОСОВО СЕ НЕПРИФАТЛИВИ

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите која ...

РЕГИОНАЛНА ПЛАТФОРМА: ОТПУШТАЊАТА ВО ВЕСНИКОТ ЗЕРИ ВО КОСОВО СЕ НЕПРИФАТЛИВИ

Регионална платформа: Владата на Србија мора да ги поддржува професионалните новинари, а не да ги ограничува

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Владата на Србија мора да ги поддржува професионалните новинари, а не да ги ограничува

Регионална платформа: Вонредната состојба не смее да се користи за ограничување на слободата на медиумите

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Вонредната состојба не смее да се користи за ограничување на слободата на медиумите

Регионалната платформа остро го осудува физичкиот напад врз новинарската екипа на весникот Блиц

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионалната платформа остро го осудува физичкиот напад врз новинарската екипа на весникот Блиц

Регионалната платформа остро ја осудува заканата на бизнисменот Љатиф Криезиу кон Беким Кабаши

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионалната платформа остро ја осудува заканата на бизнисменот Љатиф Криезиу кон Беким Кабаши

Регионална платформа: Политичарите да престанат да ги етикетираат новинарите како „непријатели“ и „предавници“

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиуми и безбедност на новинарите, која ...

Регионална платформа: Политичарите да престанат да ги етикетираат новинарите како „непријатели“ и „предавници“

Регионална платформа: Осуда на вербалните закани кон редакцијата на Капитал.ба

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиуми и безбедност на новинарите која ...

Регионална платформа: Осуда на вербалните закани кон редакцијата на Капитал.ба

Регионална платформа: Итно да се истражат двата случаи на провала во канцелариите на Здружението на новинарите на Косово

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Итно да се истражат двата случаи на провала во канцелариите на Здружението на новинарите на Косово

Регионална платформа: Итно да се истражат сајбер нападите врз порталот N1 и агенцијата Патрија

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Итно да се истражат сајбер нападите врз порталот N1 и агенцијата Патрија

Регионална платформа ги осудува заканите кон новинарката на ТВ21

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедност на новинарите која ...

Регионална платформа ги осудува заканите кон новинарката на ТВ21

Регионалната платформа остро го осудува нападот врз новинарката Андреа Топиќ

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионалната платформа остро го осудува нападот врз новинарката Андреа Топиќ

Регионална платформа: Ги осудуваме заканите и навредите врз жените новинарки во Северна Македонија

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Ги осудуваме заканите и навредите врз жените новинарки во Северна Македонија

Регионална платформа: Да престанат нападите врз новинарите

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Да престанат нападите врз новинарите

Регионална платформа: Веднаш да се ослободи притворената новинарка

Подгорица, 06.01.2019 – Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на ...

Регионална платформа: Веднаш да се ослободи притворената новинарка

Регионална платформа: Ги осудуваме заканите кон истражувачките новинари во С. Македонија

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Ги осудуваме заканите кон истражувачките новинари во С. Македонија

Регионална платформа: Заканите кон новинарите претставуваат сериозно кривично дело

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Заканите кон новинарите претставуваат сериозно кривично дело

Регионална платформа: Напади врз новинари и нивно ставање на црни листи се неприфатливи

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Напади врз новинари и нивно ставање на црни листи се неприфатливи

Регионална платформа: Косовската полицијата треба веднаш да го истражи вандализмот во канцелариите на Здружението на новинарите на Косово

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Косовската полицијата треба веднаш да го истражи вандализмот во канцелариите на Здружението на новинарите на Косово

Регионална платформа: Канцеларијата на државниот обвинител на Црна Гора да го испита однесувањето на еден од обвинителите

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Регионална платформа: Канцеларијата на државниот обвинител на Црна Гора да го испита однесувањето на еден од обвинителите

РЕГИОНАЛНА ПЛАТФОРМА: Стоп за кампањата против N1 телевизија во Србија

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување во слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

РЕГИОНАЛНА ПЛАТФОРМА: Стоп за кампањата против N1 телевизија во Србија

ДА СОПРАТ ЗАКАНИТЕ КОН ДРАГАН ЈАЊИЌ

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

ДА СОПРАТ ЗАКАНИТЕ КОН ДРАГАН ЈАЊИЌ

Осуда на последните закани кон медиумите и новинарите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина

Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Осуда на последните закани кон медиумите и новинарите во Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина

Осуда за незаконското притворање на новинари во Скопје

СКОПЈЕ, 03.11.2017 – Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста ...

Осуда за незаконското притворање на новинари во Скопје

Крај за неказнивоста: 380 напади врз новинари од 2014 година до денес

Регионалната Платформа за застапување на слободата на медиумите и новинарската безбедност, која претставува повеќе од 7,800 ...

Крај за неказнивоста: 380 напади врз новинари од 2014 година до денес

ДА РЕАГИРААТ ХРВАТСКИТЕ ВЛАСТИ: ОВАА ГОДИНА СЕ РЕГИСТРИРАНИ 11 НАПАДИ ВРЗ НОВИНАРИТЕ

БЕЛГРАД, 31.10.2017. –  Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и новинарската ...

ДА РЕАГИРААТ ХРВАТСКИТЕ ВЛАСТИ: ОВАА ГОДИНА СЕ РЕГИСТРИРАНИ 11 НАПАДИ ВРЗ НОВИНАРИТЕ

Втор физички напад врз новинари на порталот Insajderi.com

СКОПЈЕ, 17.10.2017 – Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и новинарската ...

Втор физички напад врз новинари на порталот Insajderi.com

Напади на новинари од страна на полицијата се неприфатливи

СПЛИТ, 13.10.2017. – Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста ...

Напади на новинари од страна на полицијата се неприфатливи

Новинарските здруженија од регионот бараат брз одговор од српските власти за случајот со весникот Врањске новине

Регионалната платформа за Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите, која ...

Новинарските здруженија од регионот бараат брз одговор од српските власти за случајот со весникот Врањске новине

Јавно палење на хрватскиот неделник Новости: да се казнат сторителите

СКОПЈЕ, 14.09.2017 – Регионалната платформа за Западен Балкан за застапување на слободата на медиумите и безбедноста ...

Јавно палење на хрватскиот неделник Новости: да се казнат сторителите

Нападот врз Олури и неговата свршеница мора да биде приоритет за институциите во Косово

Здруженијата на новинарите од регионот остро го осудуваат нападот врз новинарот Олури и неговата свршеница. Парим ...

Нападот врз Олури и неговата свршеница мора да биде приоритет за институциите во Косово

Реформата во МРТ мора да биде поддржана со многу повеќе пари

СКОПЈЕ 11.08.2017 – Две клучни работи се важни за да се објасни барањето за поголемо финансирање ...

Реформата во МРТ мора да биде поддржана со многу повеќе пари

Објава на повикот за предлози за “Заштита на слободата на медиумите и слободата на изразување во Западен Балкан”

Граѓанските организации од Босна и Херцеговина, Република Македонија, Косово, Црна Гора и Србија кои се фокусирaни ...

Објава на повикот за предлози за “Заштита на слободата на медиумите и слободата на изразување во Западен Балкан”

Најава за Програмата за мали грантови: “Заштита на слободата на медиумите и слободата на изразување во Западен Балкан”

СКОПЈЕ 13.07.2017 – Граѓанските организации кои се насочени кон заштита и промоција на човековите права, на ...

Најава за Програмата за мали грантови: “Заштита на слободата на медиумите и слободата на изразување во Западен Балкан”

ЗНМ и ССНМ побараа од премиерот Заев итни медиумски реформи

СКОПЈЕ 19.06.2017 – Претставници на Здружението на новинари на Македонија и на Самостојниот синдикат на новинари ...

ЗНМ и ССНМ побараа од премиерот Заев итни медиумски реформи

ЗНМ ги осудува нападите и заканите кон новинарите на 24 Вести и Порталб

СКОПЈЕ 12.06.2017 – Здружението на новинарите на Македонија остро ги осудува најновите напади и закани против ...

ЗНМ ги осудува нападите и заканите кон новинарите на 24 Вести и Порталб

Новата власт да не се брза со укинување на радиодифузната такса

Скопје 31.05.2017 Претседателот на Здружението на новинари на Македонија Насер Селмани во вторникот се сретна со ...

Новата власт да не се брза со укинување на радиодифузната такса