ССНМ – Онлајн платформа која овозможува новинарите да пријавуваат напади или заплашувања

Објективно и професионално новинарство е возможно само кога новинарите и другите медиумски работници се чувствуваат безбедни ...

Мрежата “SafeJournalists” бара од ОБСЕ, Европската комисија и Советот на Европа да постапат во врска со употребата на прекумерна сила врз новинарите од страна на полицијата во Албанија

Мрежата на „SafeJournalists“ испрати писмо до г-дин Оливер Вархели, Европски комесар за соседство и проширување, г-ѓа ...

ЗНМ: Осуда за поттикнувањето омраза на пратеникот Апасиев кон новинарката Димковиќ од А1он

Скопје, 07.12.2020 – Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), ја осудува непримерната јавна комуникација со елементи ...