Хрватското здружение на новинари испрати отворено писмо – апел за слобода на новинарството

ЗАГРЕБ, 01.10.2018. – По повод неочекуваното разрешување на Хрвоје Зовко и актуелната состојба на Хрватската радиотелевизија, Хрватското ...

Новинарите од Западен Балкан: Слободата не медиумите и безбедноста на новинарите и понатаму се загрозени

БРИСЕЛ, 27.03.2018. – Делегација составена од членовите на Регионалната платформа за застапување на слободата на медиумите ...