Мрежата “SafeJournalists” бара од ОБСЕ, Европската комисија и Советот на Европа да постапат во врска со употребата на прекумерна сила врз новинарите од страна на полицијата во Албанија

Мрежата на „SafeJournalists“ испрати писмо до г-дин Оливер Вархели, Европски комесар за соседство и проширување, г-ѓа ...

ЗНМ: Осуда за поттикнувањето омраза на пратеникот Апасиев кон новинарката Димковиќ од А1он

Скопје, 07.12.2020 – Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), ја осудува непримерната јавна комуникација со елементи ...

ЗНМ, СЕММ, ССНМ и МИМ: осуда за говорот на омраза на социјалните мрежи по објавениот текст на „Лидер“

Скопје, 13.11.2020 – Здружението на новинарите (ЗНМ), Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Самостојниот ...

ЗНМ: Драматичен пораст на напади кон новинарите – бараме итни решенија

Скопје, 02.11.2020 – По повод Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста на злосторствата против новинарите ЗНМ денеска одржа прес конференција ...

ЗНМ и СЕММ: вербалните и сите други напади кон новинарите треба веднаш да престанат

Скопје, 24.10.2020 – Периодов продолжуваат серија вербални или напади преку социјалните мрежи, како и закани кон новинарите ...