ЗНМ, СЕММ, ССНМ и МИМ: осуда за говорот на омраза на социјалните мрежи по објавениот текст на „Лидер“

Скопје, 13.11.2020 – Здружението на новинарите (ЗНМ), Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Самостојниот ...

ЗНМ: Драматичен пораст на напади кон новинарите – бараме итни решенија

Скопје, 02.11.2020 – По повод Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста на злосторствата против новинарите ЗНМ денеска одржа прес конференција ...

ЗНМ и СЕММ: вербалните и сите други напади кон новинарите треба веднаш да престанат

Скопје, 24.10.2020 – Периодов продолжуваат серија вербални или напади преку социјалните мрежи, како и закани кон новинарите ...

Европската Комисија со потврда за активностите на Здружението на новинари (ЗНМ) и на Советот за етика во медиумите (СЕММ)

Скопје, 08.10.2020  – Во Извештајот за напредокот на земјата интензивирањето на заложбите за саморегулација се посочува ...