ССНМ: Владата своеволно го толкува извештајот на Репортери без граници во делот за работничките права

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници е зачуден од толкувањето на македонската влада на извештајот ...

ЗНМ и ССНМ: Реакцијата на „Аџибадем Систина“ кон ИРЛ претставува притисок кон новинарите и обид за цензура

СКОПЈЕ, 30.03.2020 – Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски ...