Арманд Брахо, физички напад, Струга, 26.01.2018


Насилници од редовите на партијата Алијанса за Албанците го нападнале новинарот Арманд Брахо за време на конференција, на која тој бил уредно поканет.

Држава Maкедонија
Име и презиме Арманд Брахо
Пол Mашки
Датум 26/01/2018
Град Struga, Macedonia (FYROM)
Тип на инцидент Актуелни напади врз новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Тип на медиум Онлајн
Име на медиум СтругаЛајм
Извор www.strugalajm.org
Правен резултат: Сторителот е осуден, вид на казна:
Сторителот е осуден. Опис: Сторителот е казнет со парична казна.
Дали надлежните институции беа известени?
Дали новинарското здружение било информирано? Не