Мирјана Мирчевска Јовановиќ, физички напад, Скопје, 19.01.2019 г.


Новинарката Мирјана Мирчевска Јовановиќ беше нападната од страна на припадници на приватната агенција за обезбедување „Никоб“ додека известувала за одбележувањето на празникот Водици во Скопје.

Држава Maкедонија
Име и презиме Мирјана Мирчевска Јовановиќ
Пол Женски
Датум 19/01/2019
Град Скопје, Macedonia (FYROM)
Тип на инцидент Актуелни напади врз новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Тип на медиум Електронски
Име на медиум Канал 5 ТВ
Извор Канал 5 ТВ
Дали надлежните институции беа известени? Случајот беше пријавен во полиција
Дали новинарското здружение било информирано? Да