Саше Ивановски, вербална закана, 29.06.2020 год.


Во текот на јуни 2020 год., на новинарот му била упатена смртна закана во приватна порака на Фејсбук од лице регистрирано како Ivo Bucim.

Во пораката, сторителот напишал дека требало да го задави новинарот кога го видел, користејќи екстремно навредливи зборови за член на неговото семејство.

Држава Maкедонија
Име и презиме Саше Ивановски
Пол Mашки
Датум 29/06/2020
Град Skopje, North Macedonia
Тип на инцидент Закани по животот и екстремитетите на новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Сторител / осомничен: Ivo Bucim
Тип на медиум Онлајн Новинарот е фриленсер
Име на медиум Maktel
Извор maktel.mk
Дали надлежните институции беа известени? Случајот беше пријавен во полиција
Дали новинарското здружение било информирано? Да