Љупчо Златев, вербален напад, 23.07.2020


На 23.07.2020 во скопски локал бил извршен вербален напад врз новинарот и уредник на Лидер, Љупчо Златев. Тој веднаш по инцидентот го пријавил случајот во полиција, по што е направен записник од страна на полициските службеници.

Држава Maкедонија
Име и презиме Љупчо Златев
Пол Mашки
Датум 23/07/2020
Град Skopje, North Macedonia
Тип на инцидент Закани по животот и екстремитетите на новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Тип на медиум Онлајн
Име на медиум Лидер.мк
Извор Лидер.мк
Дали надлежните институции беа известени? Случајот не беше пријавен во полиција
Дали новинарското здружение било информирано? Да