Алмедина Исмаили, вербален напад, Скопје, 31.01.2020 год.


Вербален напад и навреди против новинарката Алмедина Исмајили.

Држава Maкедонија
Име и презиме Алмедина Исмаили
Пол Женски
Датум 31/01/2020
Град скопје
Тип на инцидент Закани по животот и екстремитетите на новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Сторител / осомничен: Нешат Адеми
Тип на медиум Електронски
Име на медиум ТВ21
Извор ТВ21
Дали надлежните институции беа известени? Случајот беше пријавен во полиција
Дали новинарското здружение било информирано? Да