Напад врз новинар, Милка Смилевска, 09.09.2020 год.


На протестот организиран од политичката партија ВМРО -ДПМНЕ, новинарката Милка Смилевска и снимателот Јорде Ангеловиќ од медиумот Ал Џaзира биле нападнати и спречени во вршење на своите професионални задачи од страна на непознато лице. Напаѓачот и го турнал микрофонот од раката на новинарката откако прашал за кој медиум известуваат.

Држава Maкедонија
Име и презиме Милка Смилевска
Пол Женски
Датум 09/09/2020
Град Скопје, North Macedonia
Тип на инцидент Актуелни напади врз новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Тип на медиум Електронски
Име на медиум Ал Џезира
Извор Ал Џезира
Дали надлежните институции беа известени? Случајот беше пријавен во полиција
Дали новинарското здружение било информирано? Да