Фуркан Салиу и Ибрахим Мамути, Куманово, 28.05.2020 год.


Новинарот Фуркан Салиу и камерманот Ибрахим Мамути биле во Ваксинце, каде што снимиле голема група на мигранти кои се движеле во регионот. Возејќи накај Скопје патот им го пресекол автомобил, а од него излегло лице кое им се заканило и им рекло да ги избришат сликите и да не ги објавуваат.

Држава Maкедонија
Име и презиме Фуркан Салиу и Ибрахим Мамути
Пол Група (име на членовите ако е можно) Фуркан Салиу и Ибрахим Мамути
Датум 28/05/2020
Град Kumanovo, North Macedonia
Тип на инцидент Други закани кон новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Тип на медиум Електронски
Име на медиум ТВ Клан
Извор ТВ Клан
Дали надлежните институции беа известени? Случајот не беше пријавен во полиција
Дали новинарското здружение било информирано? Да