Насер Селмани, заплашување – закана, Скопје, 03.03.2018 год.


Новинарот и претседател на Македонското здружение на новинари Насер Селмани примил порака со смртни закани од Бејтула Асани, брат на Бекир Асани кој е поврзан со владејачката политичка партија ДУИ.

Држава Maкедонија
Име и презиме Насер Селмани
Пол Mашки
Датум 27/04/2018
Град skopje
Тип на инцидент Закани по животот и екстремитетите на новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Сторител / осомничен: Бејтула Асани
Тип на медиум Печатени Онлајн
Јавен обвинител Започна истрага
Дали надлежните институции беа известени? Случајот беше инициран по службена должност од страна на Јавното обвинителство
Дали новинарското здружение било информирано? Да