Стојне Митева и Кире Пиличев, закана, Ново Село, 25.07.2017 год.


На новинарите не им било дозволено да известуваат од состанокот на општинскиот совет и вербално биле нападнати од член на советот од партијата ВМРО ДПМНЕ.

Држава Maкедонија
Име и презиме Стојче Митева и Кире Пиличев
Пол Група (име на членовите ако е можно)
Датум 25/07/2017
Град Ново Село, Macedonia (FYROM)
Тип на инцидент Закани по животот и екстремитетите на новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Сторител / осомничен: Коста Попризов
Тип на медиум Електронски Онлајн
Дали надлежните институции беа известени?
Дали новинарското здружение било информирано? Да
Каква била реакцијата Здружението на новинарите? ЗНМ имаше јавна реакција со осуда за инцидентот, кој беше пријавен во МВР.