Новинари од редакцијата на ИРЛ.мк, вербален напад, 29.03.2020


Болницата Аџибадем Систина кон новинарите од редакцијата на истражувачката новинарска платформа „ИРЛ.мк“ по повод нивната сторија за COVID-19 испратила реакција до редакцијата на ИРЛ во која на дрзок начин ги клеветат и навредуваат новинарите кои работеле на таа истражувачка сторија, а притоа без доволно аргументи во својата реакција бараат извинување, како и текстот да биде повлечен.

Држава Maкедонија
Име и презиме Новинари од ИРЛ.мк
Пол Група (име на членовите ако е можно)
Датум 29/03/2020
Град Скопје, North Macedonia
Тип на инцидент Напади врз медиумите или медиумските организации
Од кого Од страна на граѓанин
Тип на медиум Онлајн
Име на медиум ИРЛ.мк
Извор ИРЛ.мк
Дали надлежните институции беа известени? Случајот не беше пријавен во полиција
Дали новинарското здружение било информирано? Да