Мишко Иванов, вербална закана, 05.05.2020 год.


По двете интервјуа спроведени од новинарот Мишко Иванов (ТВ24) на лидерите на политички партии, Христијан Мицковски и Зоран Заев, новинарот добил заканувачка порака со вулгарен изрази и говор на омраза.

Држава Maкедонија
Име и презиме Мишко Иванов
Пол Mашки
Датум 05/05/2020
Град Skopje, North Macedonia
Тип на инцидент Други закани кон новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Тип на медиум Електронски
Име на медиум ТВ24
Извор ТВ24
Дали надлежните институции беа известени? Случајот беше пријавен во полиција Случајот беше пријавен во Јавното обвинителство
Дали новинарското здружение било информирано? Да