Тања Милевска, вербални закани, јули 2020 год.


Тања, Милевска, новинар и кореспондент на МИА, примила закани по животот и сексистички навреди на Твитер и на Фејсбук поради нејзините јавни ставови изразени на социјалните мрежи. Случајот е пријавен во полиција, но досега не се поднесени кривични пријави.

На 11.07 Милевска примила десетици закани по животот и закани за силување, експлицитен говор на омраза на социјалните мрежи.

Држава Maкедонија
Име и презиме Tanja Milevska
Пол Женски
Датум 12/07/2020
Град Skopje, North Macedonia
Тип на инцидент Закани по животот и екстремитетите на новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Сторител / осомничен: Ivo Bucim
Тип на медиум
Дали надлежните институции беа известени? Случајот беше пријавен во полиција
Дали новинарското здружение било информирано? Да