Екипа на TV21, Вербален напад, Скопје, 16.04.2019.


Откако екипата на ТВ21 снимила прилог во врска со поплаките на жителите на општина Арачиново во врска со лошата инфраструктура, роднини на градоначалничката Миликије Халими упатиле вербални закани кон телевизиската екипа дека ќе им ја искршат камерата и барале снимките да бидат избришани.

Држава Maкедонија
Пол Група (име на членовите ако е можно)
Датум 16/04/2019
Град Скопје, North Macedonia
Тип на инцидент Актуелни напади врз новинарите
Од кого Од страна на граѓанин
Тип на медиум Електронски
Име на медиум ТВ21
Извор ТВ21
Јавен обвинител Обвинителството не покрена постапка.
Дали надлежните институции беа известени? Случајот беше пријавен во полиција Случајот беше пријавен во Јавното обвинителство
Дали новинарското здружение било информирано? Да