Čačanski portal Ozonpres tvrdi da mu ime zloupotrebljeno

Pixabay

ČAČAK, 28.02.2020. – Redakcija čačanskog portala Ozonpres upozorila je danas da je njihovo ime zloupotrebljeno pošto se pojavio portal sa identičnim vizuelnim identitetom i imenom i kako se navodi, objavljuje tekstove koji propagiraju Srpsku naprednu stranku (SNS).

Redakcija Ozonpressa navela je u saopštenju da je njihov domen “ozonpress.net”, a da je domen portala koji ih imitira “ozonpress.rs” i da je hostovan kod švedske firme.

“Još je i doplatio da se aktivira zaštita podataka o vlasniku domena i zakupcu hostinga. Kao da je teško otkriti istinu”, stoji u saopštenju.

Navodi se da se na portalu koji se pojavio sa identičnim imenom, logotipom i vizuelnim identitetom čačanskog Ozonpresa objavljuju tekstovi koji propagiraju SNS.

“Inteligentni naprednjački lopov ne samo da je ukrao tuđe ime nego je ukrao i logo našeg portala i reklame koje objavljujemo i onda na sve to kači propagandne tekstove za političku stranku čiji je, po sopstvenoj tvrdnji, član. Tako sada imamo pravi i lažni Ozonpress, kao da su čitaoci neinteligentni da ne znaju šta je pravo, a šta lažno”, navela je redakcija čačanskog Ozonpresa.

Najavili su da će pokrenuti sve zakonom propisane procedure da zaštite intelektualnu svojinu.

“Sa iluzijom da živimo u pravnoj državi, pokrenućemo sve zakonom propisane procedure da zaštitimo svoju intelektualnu svojinu od naprednjačkog lopova”, stoji u saopštenju.


Beta, Čačak, 28/02/2020