Radomir Nikolić neće da govori za Glas Šumadije: Nekorketni ste prema meni i SNS

Foto: N1

KRAGUJEVAC, 29.10.2019. – Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je da ne želi da odgovori ni na jedno pitanje koje mu postavljaju novinari Glasa Šumadije, jer su “nekorektni” prema Srpskoj naprednoj stranci i njemu lično.

Redakcija portala Glas Šumadije je samo ove godine dva puta je slala zahtev (preko Informativne službe grada) za intervju sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem, i oba puta nije želeo da razgovara.

Danas je gradonačelnik Nikolić polagao kamen temeljac za izgradnju garaže u Ulici Kneza Miloša, ispričao je koliko je Kragujevac napredovao za pet godina koliko je na čelu grada, rekao da se u grad ljudi doseljavaju, da je manje nezaposlenih na evidenciji NSZ, ali kada je novinarka Glasa Šumadije htela da postavi pitanje, završio je obraćanje prisutnim gradskim funkcionerima i partijskim aktivistima.

Glas Šumadije navodi da je slična situacija i sa drugim gradskim funkcionerima – članovima Gradskog veća i načelnicima uprava.

Da bi se dobio odgovor na najjednostavnije pitanje – zašto, recimo, u mnogim kragujevačkim ulicama ne radi ulična rasveta, potrebno je da se šalje zahtev po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, navodi Glas Šumadije.


N1/Glas Šumadije, Kragujevac, 29/10/2019