Vojtehovski stigla u Tužilaštvo na saslušanjeBEOGRAD, 07.09.2020. – Poznata voditeljka i autorka emisije “Život priča” Tatjana Vojtehovski pojavila se jutros na saslušanju u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon što je u petak, pošto je sletela na aerodrom Nikola Tesla”, primila poziv za saslušanje.

Tužilaštvo je pre toga raspisalo i potragu zbog neodazivanja na pozive u postupku koji se protiv nje vodi zbog tvrdnji iznetih u njenoj emisiji “Život priča” krajem 2016. godine. Vojtehovski je na pitanje novinara šta očekuje od današnjeg saslušanja, kratko rekla da ne zna ni šta je predmet.

Inače, u pomenutoj emisiji poznata voditeljka otkrila je mehanizam na osnovu kojeg su starateljstva oduzimana majkama i dodeljivana bogatim očevima. Zbog navoda u emisiji, u kojoj je ugostila Natašu Naletinu, majku kojoj su oduzeta deca i predata na starateljstvo moćnom ocu, protiv Vojtehovski i drugih lica je podneta krivična prijava.

Temom kako bogati i moćni očevi u sprezi sa istom sutkinjom, sudskom veštakinjom i advokatom ekspresno oduzimaju decu majkama i dobijaju starateljstvo, Vojtehovski se bavila u emisijama nakon ove.

Pretpostavljalo se da će Vojtehovska, odmah po sletanju na aerodrom biti sprovedena u tužilaštvo, ali se to nije desilo, već joj je samo u petak uručen poziv za saslušanje koje će se danas obaviti.

Kako je ranije ispričala za portal Nova.rs, za njom je raspisana poternica jer, kako kaže, navodno tri godine ne uspevaju da je nađu. te da ne zna zbog kog konkretno slučaja je pokrenut postupak protiv nje.

“Ja uopšte nisam bila upoznata da se protiv mene vodi bilo kakav postupak. Tužilaštvo tvrdi da ne može da me nađe tri godine, a ja nikakav poziv nisam dobila. Kako je moguće da me niko nije pronašao tri godine. Godinu dana sam bez posla, pa mogli su da me nađu na TV Prva svaki dan i da mi tamo uruče poziv, ako već tvrde da nikad nisam bila kod kuće”, ispričala je ranije Vojtehovski koja se tada nalazila u Crnoj Gori.

Ona je navela da je saznala je da je policija traži kada ju je pozvala komšinica.

“Dok me policija nije tražila kod komšija, jer sam bila van Beograda, ja nisam znala ni da se vodi ikakav spor protiv mene. Policajac mi je rekao da ima nalog za moje privođenje i dao mi je broj predmeta”, rekla je Vojtehovski i dodala da je zatim pozvala advokata Vladimira Todorića koji je na osnovu broja predmeta otkrio da je reč o postupku koji se protiv nje vodi zbog emisije “Život priča”.


Milica Čule / Nova.rs, Beograd, 07/09/2020