AGK dhe NDI mbajtën modulin e fundit të Akademisë së Gazetarëve për Integritetin e Informacionit

0
13

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, mbajti sot modulin e fundit të Akademisë së Gazetarëve për Integritetin e Informacionit.

Gazetarët pjesëmarrës diskutuan për verifikimin e videove, imazheve, sigurinë kibernetike dhe luftimin e dezinformatave bashkë me Blerton Abazin – Doktor i Sigurisë Kibernetike njëherësh profesor në Kolegjin UBT, si dhe Adea Beqajn – Zyrtare e Programit në NDI.

Gjatë këtij moduli u diskutua për mekanizmat parandalues, metodat dhe teknikat që mund të aplikohen për verifikimin e informatave, si dhe u prezantuan shembuj konkret se si përdoren rrjetet sociale për përhapjen e dezinformatave.

Në këtë takim gjithashtu u prezantuan edhe gjetjet e vlerësimit të ambientit medial në Kosovë – “Integriteti i Informacionit në Kosovë: Vlerësim i Politikës Ekonomike të Deznformimit”.

Akademia e Gazetarëve për Integritetin e Informacionit filloi në nëtor të vitit 2021 me mbështetjen e dhënë nga NDI dhe USAID, ku përmes të cilës u ofruan një seri e trajnimeve dhe diskutimeve lidhur me integritetin e informacionit, profesionalizmin në gazetari dhe prezencën e dezinformimit, etikën gjatë raportimit me fokus të veçantë në portretizimin e grave në media dhe perspektivën ligjore të gazetarisë dhe mediave.

May be an image of 3 people, people sitting and indoor

May be an image of 4 people, people sitting and indoor

May be an image of 3 people, beard, people sitting and indoor

May be an image of 3 people, people sitting and indoor

May be an image of 3 people, eyeglasses and indoor