AGK-ja po merr pjesë në konferencën rajonale të Safe Journalists në Sarajevë

0
86

AGK-ja po merr pjesë në Konferencën Rajonale të Safe Journalists në Sarajevë

Në Sarajevë të Bosnjë Hercegovinës po mbahet konferenca rajonale e organizuar nga Rrjeti SafeJournalists i 7 shteteve të Ballkanit Perëndimor, për të prezantuar gjetjet e Indikatorit për Lirinë e Medieve dhe Sigurinë e Gazetarëve.

Në emër të AGK-së, për situatën në Kosovë gjatë vitit 2021 ka folur Kryetari i Bordit, Xhemajl Rexha.

“Prej vitit 2018 rastet e sulmeve të formave të ndryshme ndaj gazetarëve në Kosovë janë rritur, dhe në vitin 2021 janë shënuar në total 29 raste. Një pjesë e madhe e këtyre sulmeve, kryesisht verbale dhe online kanë ardhur direkt nga njerëz në pushtet ose të lidhur ngushtë me pushtetin, që përbën një trend shqetësues në vend. Një pjesë e gazetarëve vazhdojnë të punojnë pa kontrata dhe të paguhen nën nivelin e rrogës mesatare në Kosovë”, ka thënë Rexha.

Safe Journalists, financiuar nga Komisioni Evropian monitoron lirinë e medias dhe raporton për sulmet ndaj gazetarëve në Serbi, Bosnjë e Herecegovinë, Kosovë, Mal të Zi, Maqedoni Veriore dhe së fundi edhe në Shqipëri.