Dënohet me 4 vjet burgim personi i akuzuar për sulmin ndaj gazetarit Selimi

0
29

Gjykata Themelore në Prishtinë e ka shpallur aktgjykimin dënues ndaj Arsim Limanit, duke e dënuar me 4 vjet burigm për shkaktim të rrezikut të përgjithshëm, me ricilësimin e veprës “vrasje në tentativë”, pas aktakuzës për djegien e garazhit të gazetarit njëherësh redaktorit të RTK-së, Alban Selimi.

Të dëmtuarit Alban Selimi dhe Flora Mehmeti-Selimi për realizimin e kërkesës pasurore-juridike udhëzohen në kontest të rregullt juridiko-civil.

Sipas aktakuzës së ngritur nga Prokuroria Themelore në Prishtinë më 18 gusht 2023, thuhet se më 16 mars 2023, në garazhin që është ngjitur me shtëpinë e tani të dëmtuarit Alban Selimi, në Fushë-Kosovë, i akuzuari Arsim Limani nga motive deri më tani të panjohura, ka tentuar që ta privojë nga jeta të njëjtin, i cili në ato momente nuk ishte në shtëpi, duke rrezikuar jetën e anëtarëve të tjerë të familjes, përkatësisht bashkëshortes së tij dhe dy fëmijëve.

Këtë tentativë, i akuzuari thuhet se e ka bërë pasi është afruar tek dera e garazhit dhe aty ka hedhur një shishe benzinë të ndezur, ku flaka ka përfshinë garazhin, e nga temperatura e lartë është dëmtuar vetura e të dëmtuarve.

AGK-ja kishte reaguar në kohën e incidentit, duke u bërë thirrje autoriteteve që ta trajtonin rastin me urgjencë.