Gazetarë të medieve qendrore dhe lokale morën pjesë në punëtorinë dyditore të AQH dhe IHS për raportimin për shëndetësinë

0
94

Në një punëtori dyditore të IHS Project dhe AQH Project, projekte të Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH), rreth 20 gazetarë nga mediume qendrore dhe lokale diskutuan për sëmundjet kronike jo-ngjitëse, raportimin e përgjegjshëm, si dhe shfrytëzimin e rrjeteve sociale në mënyrë efektive për promovimin e storieve që kanë ndikim dhe interes publik.

Në këtë punëtori, para gazetarëve ligjëroi ekspertja e komunikimit nga Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH), njëherësh dhe ish-gazetare, Layla Hasler, si dhe dy gazetarët kosovarë, që trajtojnë tema të shëndetësisë, Arton Konushevci dhe Saranda Ramaj.

Gazetarët patën mundësinë të diskutojnë me ligjëruesit për praktikat më të mira për raportimin për temat e shëndetësisë, si duhet t’i qasen sinjalizuesve, si dhe në cilat instanca duhet të drejtohen kur bëjnë pyetje për çështje të caktuara në shëndetësi.

Në punëtori, ishin të pranishëm edhe zyrtarë të komunikimit me publikun në institucionet shëndetësore, ku gjithashtu u diskutua edhe për Simpoziumin Ndërkombëtar për Sëmundje Kronike Jo-ngjitëse, që do të mbahet më datat 27-29 shtator, në Kosovë.

Kjo punëtori është realizuar nga IHS, AQH në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë.