Gazetarë të rinj u trajnuan për shëndetin seksual dhe riprodhues

0
42

Javën e kaluar, u mbajt trajnimi për raportimin e përgjegjshëm për shëndetin seksual dhe të drejtat riprodhuese.

Trajnimi u ligjërua nga Prof. Dr. Sci. Med Hajrullah Fejza – i cili diskutoi me studentë të gazetarisë e gazetarë.

Në këtë takim, u diskutua për mënyrën e duhur të raportimit rreth shëndetit seksual dhe të drejtat riprodhuese, si dhe u dhanë shembuj të raportimit jo korrekt të medieve lidhur me këto tema.

Punëtoria u organizua nga K10 që mbështetet nga UNFPA Kosovo, në bashkëpunim të ngushtë me Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës.